Sportvelden & Golfbanen

Sportvelden hebben veel te verduren van bespeling, maar ook door het wisselende klimaat, een slecht bodemleven en aantasting door insecten. Lees hier wat Biocontrole voor u kan betekenen.

Op sportvelden heeft het gras vaak flink te lijden. Vanaf het doelgebied naar de middenstip is de bodem door veelvuldig bespelen vaak verdicht en kunnen de wortels van het gras soms wel een oppepper gebruiken. Buiten het intensief bespeelde deel is de grond losser. Dat is voor insecten de ideale plaats om eieren af te zetten. Dat kan leiden tot schade door engerlingen en emelten.

Golfbanen worden meestal beoordeeld naar de kwaliteit van de greens. Zoveel golfspelers, zoveel grasdeskundigen, iedere bezoeker heeft een mening over het gras en elke actie van de greenkeeper ligt onder een vergrootglas! De wortelkwaliteit van het veelvuldige gemaaide gras en aantasting door bodemplagen kan de kwaliteit van de greens ondermijnen.

Biocontrole kan u helpen de grasmat van uw sportveld optimaal te maken en te houden. Hieronder een greep uit onze werkzaamheden:

– Periodieke visuele monitoring van de boven- en ondergrond van de velden.
– Determinatie van dierplagen en advies voor de beheersing van de plagen.
– Leveren van biologische bestrijding en organiseren van de toepassing van de bestrijding.

– Beoordeling grondmonsters en advies bemesting.

Meer informatie over de belangrijkste plagen op sportvelden, engerlingen en emelten, vindt u hieronder.