Juiste toepassing van groot belang

Biocontrole helpt bij het hele traject omtrent plaagbestrijding. Dat begint bij het monitoren van de velden op aanwezigheid van bodemplagen. Vervolgens is het determineren van met name engerlingen een belangrijk onderdeel, omdat bij verschillende soorten engerlingen verschillende beheer strategieën horen. Nadat bekend is welke plaag de boosdoener is, wordt de juiste samengestelde biologische bestrijding op maat geleverd. Hierbij wordt alleen gebruik gemaakt van de beste kwaliteit. Bij de levering van de producten houdt het niet op. Het resultaat staat of valt met een goede toepassing.

 

Biocontrole kan de toepassing desgewenst organiseren en laten uitvoeren.
Om de nematoden op de plek te brengen waar ze hun werk optimaal kunnen doen heeft Biocontrole samen met enkele bedrijven een machine ontwikkeld. Hiermee worden de nematoden direct onder de graszode gebracht zodat ze niet te lijden hebben van de voor hun schadelijke UV-straling en minder last hebben van uitdroging. De nematoden zijn dan gelijk op de juiste plek en kunnen gelijk beginnen met hun werk.

 

Inmiddels zijn er diverse partijen in Nederland en België die zo’n machine hebben. Biocontrole zorgt dat de juiste soort nematoden op tijd bij de toepasser op voorraad is en zij zullen de bestrijding bij u op het veld met grote zorg uitvoeren.