Fruit & Klein fruit

Onderstaand worden de meest voorkomende plagen bij fruit en klein fruit beschreven. Per plaag wordt de oplossing voor de biologische dus duurzame bestrijding gegeven.

De fruitteelt heeft door een smaller chemisch middelenpakket steeds meer moeite om plaaginsecten te onderdrukken. Plagen die vroeger met breedwerkende middelen werden bestreden zorgen nu voor problemen. De MRL’s van middelen maken de inzet van het chemische middelenpakket tot een lastige puzzel. Ook treden, door klimaatverandering en ook door import, nieuwe plagen op. Perenprachtkever, verschillende soorten wantsen, en het meest recent, de suzuki-fruitvlieg, zijn voorbeelden van plagen die de laatste jaren voor hoofdbrekens hebben gezorgd.
Biocontrole biedt voor verschillende bodemplagen reeds jaren goede oplossingen aan. Niet altijd is een oplossing direct voorhanden. Naar nieuwe plagen zoals wantsen en Drosophila suzukiheeft Biocontrole onderzoek gedaan. In eerste instantie is het onderzoek bedoeld om de levenswijze van de insecten in beeld te krijgen. Vervolgens zoeken we naar een passende en praktisch werkbare bestrijdingsmethode.

Meteen opzoek naar de beste bestrijdingsmiddelen?

Bezoek dan onze shop!