Ga terug naar het overzicht

Wortels herstellen of bevorderen? Het is allebei van belang!

11 oktober 2018

Bij nieuwe aanplant van boomkwekerijgewassen of siertuinen in het najaar is het belangrijk dat planten vlot vastwortelen. Wortels kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Planten dienen vast geworteld te zijn voor de winter. Daardoor is de kans op schade bij vorst een stuk kleiner, en kunnen planten in het voorjaar meteen goed weg groeien.

Aanslag op de wortels

Snijheesters, zoals o.a. Callicarpa, Symphoricarpus en Viburnum opulus compactum worden met blad geoogst. Het ineens afknippen van een gewas dat vol in het blad staat is een aanslag op de wortels. Een toepassing die de wortels voor de winter laat herstellen draagt bij aan het behoud van uw planten en aan een goede oogst in het opvolgende jaar.

Natusys goed voor wortels

Natusys is een bacteriepreparaat dat de vorming van nieuwe wortels zeer goed bevordert, en dat daardoor zowel bij aanplant als voor wortelherstel prima bruikbaar is. Met de inzet van Natusys nu geeft u een goede voorzet van de gewaskwaliteit voor komend jaar!

Natusys hebben we in 2 verpakkingsgroottes, 100 gram en 500 gram. Voor particulieren in de webwinkel te bestellen, professionele klanten graag even contact opnemen.

Natusys voor goede wortels