Ga terug naar het overzicht

Geef uw kamerplanten een oppepper!

10 februari 2023

Nu met meer licht neemt de groei van kamerplanten toe: hoog tijd om ze van voeding te voorzien.
Zet kamerplanten die in een te kleine pot staan in verse potgrond zodat ze nieuwe wortels kunnen maken. Haal dood blad en dode takjes weg, dan zien ze er weer fris uit.

Natusys voor nieuwe wortels

Als de wortels slecht zijn of als de kluiten weinig witte wortels hebben kunnen deze worden geactiveerd door een halve theelepel Natusys op te lossen in de gieter waarmee u de planten water geeft. De bacteriën in Natusys zorgen voor de vorming van nieuwe wortels, waardoor de planten fitter worden. Eén keer per 6-8 weken toevoegen houdt de planten vitaal. Hier kunt u dit product bestellen.

kluit-met-wortels

Healthy Start, optimale voeding voor een jaar

Om de planten voeding te geven is het voldoende om één keer per jaar tabletten Healthy Start in de potgrond toe te passen. De tabletten bevatten een langzaam werkende meststof, natuurlijke humuszuren en gunstige bodembacteriën. De tabletten zijn 100% organisch, verbeteren de bodemstructuur en bevorderen het broodnodige bodemleven.
De organische samenstelling en de tabletvorm zorgen ervoor dat de meststoffen gelijkmatig vrijkomen en niet uitspoelen.
Doordat de plant constant voldoende kan opnemen ziet u een gelijkmatige, gezonde groei.
De tabletten zijn in 2 maten verkrijgbaar. Er zijn 21 grams tabletten voor kuipplanten, hanging-baskets, grotere maten kamerplanten. Deze zijn ook bruikbaar bij de aanplant van bomen en heesters. Voor kleinere kamerplanten zijn er 10 grams tabletten.

Vervelende varenrouwmugjes aanpakken

Soms komen er kleine varenrouwmugjes uit de potgrond, irritant omdat het raamkozijn daardoor vies wordt en er vliegjes rondvliegen in de kamer. De larven daarvan eten van de wortels, en maken zo wondjes die weer een invalspoort kunnen zijn voor wortelrot. In dat geval kunt u per pot ook een paar korrels Nemaplus nematodenkorrels meegeven. Deze gelkorrels bevatten nematoden die de larven parasiteren en doden. Nemaplus korrels werken ongeveer 6 weken. In de webshop vindt u de nematodenkorrels, voldoende voor al uw kamerplanten.
Natuurlijk kunt u ook nematoden in poedervorm oplossen en aangieten, dat werkt ook prima, maar daarvan is de verpakking wat groter, vanaf 20 m2.

nematoden korrels