Machines eikenprocessierups klaar voor de start!

De machines waarmee binnenkort de eikenprocessierups wordt bestreden moeten optimaal werken.

Over enkele weken zullen de eerste rupsen van de eikenprocessievlinder weer rond kruipen in de eikenbomen. De verwachting is dat dit eind maart of begin april zal zijn. De ei-pakketjes die in de proefstations in Mill en Dieverbrug zijn geplaatst, zijn nu nog rustig. Vanwege de warme winter zal het niet lang meer duren of de eerste rupsen worden geboren.

eitjes van de eikenprocessierups
eitjes van de eikenprocessierups

 

 

 

 

 

 

Testen machines voorkomt problemen

Voor Biocontrole is het nu de tijd om de machines, die binnenkort de bestrijding van de rupsen met nematoden gaan uitvoeren, te checken. De medewerkers die straks nachtenlang werken met deze machines moeten er zeker van zijn dat de werking ervan perfect is en de kans op storing zo klein mogelijk.

Machine Roel

Samen met de mensen die de bestrijding uitvoeren kijken we of de machines naar behoren werken. En uiteraard wordt ook het belangrijkste bekeken: komen de nematoden levend uit de machines en bereiken ze de jonge rupsen bovenin de boom. De verspoten nematoden worden opgevangen uit de machines, en er wordt naderhand nog getoetst of ze de insecten voldoende parasiteren.

 

De 3 oude en 2 nieuwe machines van Timmerman Groenvoorziening in Dieverbrug staan in ieder geval tijdig klaar om over enkele weken hun werk prima uit te voeren.

De eikenprocessierups raken we niet meer kwijt, maar met goed materiaal kunnen we de plaag wel beheersen.

machine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *